Skip to main content

OM VÅRE GULV

I forhold til vanlig parkett er heltre lamell

– Vesentlig mer slitesterk
– Mer dempende (lavere trinnlyd)
– Varmere å gå på
– Mer besparende for skog og dermed mer miljøvennlig.

Heltre lamellgulv er det nærmeste man kommer heltregulv og har flere fordeler kontra massivt tregulv. I tillegg til at det beveger seg mindre kan du benytte undervarme og slipe like mange ganger som med et heltregulv.

HELTRE LAMELL

Uansett om du velger lakkerte, hardvoksoljede eller oljede gulv, så er utviklingen innen behandling kommet så langt at vedlikehold lenger ikke er et problem.
Heltre lamellgulv er det nærmeste man kommer heltregulv. Heltre lamellgulv har flere fordeler kontra massivt tregulv. Heltre lamell gulv beveger seg mindre og du kan benytte undervarme samt slipe like mange ganger som du kan med et heltregulv. Gulvene leveres i 16, 19 eller 21 mm tykkelse og er bygd opp med kryssfinér i bunn og deretter limt på fra 4 eller 6 mm med massivt heltre.

Vi har et stort utvalg av Heltre Lamellgulv i følgende dimensjoner:
Bredder: 160/180/220/260/300 mm Lengder: 1200/3000 mm*
Tykkelser: 13/16/19/21 mm

FIRE KVALITETSTYPER

Superior

Superior kvalitetstype er nøye utvalgt, og med kun svært små kvister.
Minimale fargevariasjoner, og den best mulige kvaliteten eik.
Mange helt rene bord. Bare noen få kvister opptil 10-15 mm diameter kan være fylt eller kan fylles. Bare noen få kvister er tillatt, maksimalt i snitt 2-4 små kvister per løpemeter bordlengde. Ingen begrensning for kvister i blyantstørrelse (<10mm).
I denne kvalitetstypen vil du finne kvarte og flatsagede stykker av eik. Kjerneved, ytterved, sprekker i endene, insektskader, inngrodd bark og vekstdefekter er ikke tillatt. Mekaniske defekter er ikke tillatt.
Overflaten er fri fra ytterved og sprekker.

Select

Select kvalitetstype er en naturtro kvalitetstype, der treverkets mønster er klart synlig. Overflaten er fri fra ytterved, store fargevariasjoner og sprekker. Denne kvalitetstypen inneholder ca. 10-15 % bord i superior kvalitetstype – uten naturlige defekter i treverket, og med det koselige preget til tregulv av eik. Et rolig og stilig valg for fredfulle steder.
Små kvister er tillatt. I denne kvalitetstypen kan du finne kvarte og flatsagede stykker av eik. Med friske kvister med en diameter opptil maks. 30- 40 mm. Helt fylte pinnkvister med en diameter opptil maks 30 mm er tillatt. Antallet kvister per løpemeter eller kvadratmeter er likevel ikke angitt og/eller begrenset.
Begrensede fargevariasjoner er tillatt.
Kjerneved, ytterved, sprekker i endene, insektskader, inngrodd bark og vekstdefekter er ikke tillatt. Mekaniske defekter er ikke tillatt. Misfarging forårsaket av råte eller eksterne faktorer er ikke tillatt.

Natural

Natural kvalitetstype gulv er laget med en blanding av select, superior og natural kvalitetstyper, noe som danner et produkt med alle de beste egenskapene fra eiken.
Overflaten er full av naturlig karakter.
Variert tekstur, bølgende mønster, med jevne fargekontraster.
Friske kvister maks diameter inntil 5-6 cm forekommer, men profesjonelt fylt.
Sprekker i endene, insektskader, ytterved og inngrodd bark er ikke tillatt. Mekaniske defekter er ikke tillatt.

Character

Character er en kvalitetstype med kvister, som inneholder bordene som ikke er valgt ut til kvalitetstype Natural eller høyere.
Character preges av sterke fargevariasjoner, og ubegrenset antall små og store kvister.
Noe oksidasjon og små merker i kvistfyllinger er tillatt.
Ingen insektskader, ingen råte. Alle åpne defekter er profesjonelt fylt.
En utmerket kvalitetstype for steder som trenger individualitet og karakter.